احتمالا اسم آویشن را به عنوان یک ادویه در فستفودها زیاد شنیده اید. این گیاه که خواص دارویی مختلف دارد از تیره نعنایان است و رویشگاه آن معمولا در دامنه کوهستانی و در شکاف سنگها است، البته آویشن به صورت کشت شده نیز وجود دارد که به آن آویشن باقی میگویند. تاکنونی 18 نوع آویشن در ایران شناسایی شده است.
از خواص گیاه آویشن هم در طب سنتی و هم در طب مدرن بسیار استفاده میشود. این گیاه به دلیل دارا بودن دو ماده تیمول و کارواکرول، در بسیاری از داروها و شربتها از آن استفاده میشود.
خواص عسل آویشن:
1- آنتی اکسیدان قوی:
عسل آویشن در بین سایر عسلها از نظر خاصیت آنتی اکسیدانی یک سر و گردن بالاتر است، خواص ضد سرطانی و ضد پیری یکی از ویژگیهای محصولاتی است که آنتی اکسیدان فراوانی دارند. از این رو از عسل آویشن به عنوان یک ماده ضد سرطان و ضد پیری شناخته میشود.
2- ضد سرفه و گلودرد:
همان طور که گیاه آویشن خواص ضدسرفه دارد و شربتهای آن در درمان سرفه به فروش میرسد، عسل آن نیز همان خواص را دارد. پس اگر سرماخوردگی دارید و به دنبال درمان سرفههای خود هستید، این عسل به شما کمک میکند دوره نقاحت را سریعتر طی کنید.
3- تقویت اعصاب و ضدافسردگی:
همانطور که گفته شد عسل آویشن دارای مقادیری کارواکرول است که این ماده فعالیت نرونها را افزایش داده و باعث ایجاد حس خوب میشود. بنابراین شاید این عسل را بتوان در تقویت اعصاب و کاهش افسردگی نیز مفید دانست.